Bejelentéswww.osho.hu
' Osho sohasem született, sohasem halt meg, csupán látogatást tett a Föld bolygón ' चन्द्र मोहन जैन

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Keresés a honlaponHírek
Az első szútra - Osho

Először is: az igazság. Az igazság nem olyan valami, amit létre kell hozni, nem olyan valami, ami messze van. Az igazság itt van és most. Az igazság körülvesz, ahogy az óceán körülveszi a halat. Lehet, hogy a hal nincs ennek tudatában, mégis, ha egyszer az óceán létének tudatára ébred, a hal megvilágosodik. A hal nem tudatos, nem lehet tudatos, mert az óceánban született, mindig is ott élt, része az óceánnak, ahogy minden hullám is része az óceánnak. A hal is egy hullám – egy kicsit szilárdabb hullám, de az óceánból született, benne él és egy napon eltunik benne. Lehet, hogy a hal sohasem fog az óceán tudatára ébredni. Ahhoz, hogy megismerj valamit, egy kis távolság szükséges, perspektíva. De az óceán oly közel van, hogy a hal nem feltétlenül érzékeli. Az igazsággal is ez a helyzet, de használhatod helyette az isten szót, ha akarod. Tehát: az istennel is ez a helyzet. Ez nem az a valami, ami távol van, így hát nem tudunk róla; azért nem, mert nem messze van, hanem nagyon közel. Azt sem mondhatjuk, hogy közvetlen közel van, mert te vagy az. Ő benned van és mégis nélküled: ő a mindenség.

tovább >>


Tantra - Osho

A megismerés – természetéből adódóan – inkább hasonlít a megismerési folyamatra, mint magára a megismerés utáni állapotra. Ez egy folyamat – elkezdődik, de soha nem ér véget. Átadod neki magad, de sohasem birtokolhatod. Olyan ez, mint amikor egy csepp az óceánba hullik, vagy amikor maga az óceán hullik bele a cseppbe. Egy mélységes összeolvadás, egy egység – beleolvadsz és eltűnsz benne. Semmi nem marad utána, nyoma sem marad; ki fog hát beszélni? Ki fog visszatérni ebbe a siralomvölgybe? Ki jön vissza ebbe a sötét éjszakába, hogy elmondja?

tovább >>


Osho: Meditáció – Az első és utolsó lépés a szabadság felé

Miért nevezi Osho a meditációt az első és utolsó lépésnek a szabadság felé? Azért, mert az ő meglátása szerint a meditáció az a dimenzió, amin keresztül minden egyén megvalósíthatja saját, egyéni lehetőségét a korlátlan személyes szabadságra, mely mindannyiunk rendelkezésére áll.

tovább >>Osho - a Szeretetről ---> hangfelvétel MAGYAR fordításban


Osho - a Szerelemről ---> hangfelvétel MAGYAR fordításban
Osho a felvételben arról beszél, hogy "miért olyan fájdalmas a szerelem".A szeretet türelmes, minden más türelmetlen. És amint egyszer megérted, hogy türelmesnek lenni annyi, mint szeretni, és türelmesnek lenni annyi, mint imádságban lenni, akkor mindent megértettél.


Minden kapcsolat a képzelet teremtménye, mert mindannyiszor, ha kilépsz önmagadból csupán a képzelet ajtaján lépsz át. Nincs más ajtó.Osho - a Szeretetről ---> hangfelvétel MAGYAR fordításban


A barát, az ellenség: mind a képzeleted teremtménye.

Ha teljesen leállítod a képzeletedet, egyedül vagy, tökéletesen egyedül.

Amint megérted, hogy az élet és minden kapcsolata a képzelet teremtménye, nem hadakozol többé az élet ellen, és a megértés segít gazdagabbá tenned a kapcsolataidat.

Most, hogy már tudod, hogy a kapcsolatok a képzelet teremtményei, miért nem fordítasz még több képzeletet rájuk?

Miért nem élvezed ki őket annyira, amennyire csak lehetséges?

Ha a virág nem más, mint csupán a képzeleted teremtménye, miért nem teremtesz gyönyörű virágot?

Miért elégedsz meg egy közönséges virággal? Engedd, hogy virágod smaragdokból és gyémántokból legyen.

Bármit teremt a képzeleted, engedd.

A képzelet nem bűn, hanem képesség. Ahogyan átkelsz egy folyón, és hidat építesz a két part között, éppúgy működik a képzelet két ember között. A két létező kivetít egy hidat - nevezd szeretetnek, nevezd bizalomnak -, amely a képzelet teremtménye.

A képzelet az egyetlen kreatív készség az emberi lényekben, ezért minden, ami kreatív, az a képzelet teremtménye. Élvezd, és tedd egyre csodálatosabbá és csodálatosabbá.

Idővel el fogsz jutni egy pontra,
ahol nem függsz többé a kapcsolatoktól.Megosztod, amid van.

Ha van valamid, megosztod másokkal, de elégedett vagy úgy, ahogy vagy. Minden szeretet a képzelet teremtménye, de nem negatív értelemben, ahogyan ezt a kifejezést általában használni szokták. A képzelet isteni képesség.


A kulcs, amit tőlem kaptál: nem az igazi kulcs. Mert az igazi kulcsot nem lehet odaadni. Azt neked kell megtalálnod, meg kell érte dolgoznod.

Minden kulcs rossz. Mert a zár a Tied.

Hogy kaphatnád meg hozzá a kulcsot valaki mástól?

Te magad vagy a zár! Neked kell megalkotnod magadban a kulcsot, mint ahogy megalkottad a zárat is.

És ha egyszer megalkottad a kulcsot - a zár egyszerűen eltűnik.
A kulcs nem nyitja ki a zárat, a kulcs sohasem találkozik a zárral.


HEART SUTRA - SANSKRIT versionszöveg:
Aaryaavalokiteshvara-bodhisattvo gambhiiraayaam prajnaapaaramitaayaam caryaam caramaano vyavalokayati sma: panca skandhaah; taamshca svabhaava-shuunyaan pashyati sma.

Iha Shaariputra ruupam shuunyataa shuunyataiva ruupam, ruupaan na prithak shuunyataa, shuunyataayaa na prithag ruupam, yad ruupam saa shuunyataa, yaa shuunyataa tad ruupam.

Evem eva vedanaa-samjnaa-samskaara-vijnaanaani.

Iha Shaariputra sarva-dharmaah shuunyataa-lakshanaa, anutpannaa, aniruddhaa, amalaa, na vimalaa, nonaa, na paripuurnaah.......;)


magyar nyelven --->

Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?Anno [ 2010-10-30 10:32 ]

Az ego a probléma.
Én Én Én...

Ha csak figyeled magad, és türelmes vagy magadhoz,
mindent megértesz.
Az elmének vannak mellékterméke, és ez a sok beszéd.
Felesleges sok szavakat használni, mert az elme
mindenre kitalál valami választ, mindig magyarázni fog valamit.
Csak figyeld magad és a környezetedet, hagy hogy más beszéljen.
A szeretet adás, és nem mindenki fogadja el a másiktól,
mert az ego nem engedi, vagy csak érdekből teszi azt.

És a másik, amíg a szüleinknek nem bocsátunk meg,
- hiszen ha nem megvilágosodott, vagy szeretett teljes életet
él, csak az egoját csiszolja a másik emberen, mert élvezetet ad,
addig másokat is nehéz lesz szeretni, mert minden a szüleinktől
kapunk. Felnőtt fejjel megérted, hogy egyének élnek, de a gondolkozást a politika és a vallási alapok szabályozzák,
és ha szolga vagy, egoista is vagy egyben.

A természet csak egy nagyobb cél érdekében ego,
mert egy nagyobb dolgot hoz létre azzal, de nem fájdalmat.

Ha megvilágosodott, szeretet teljes,
vagy együttérzés van benned,
a természeted megosztani akar...

Csak figyeld a másikat, és mindent megtudsz :)))mazik.edit1 [ 2010-09-01 20:48 ]

meditalj osho is ezt mondanaTina85 [ 2010-08-25 11:03 ]

Mit tanácsolna Osho, ha még élne és tegyük fel nem lenne köztünk nyelvi ellentét? :)
Anyuval nagyon rosszban vagyunk mostanában. Olyat vág sokszor a fejemhez hogy kár volt megszületnem, meg hogy azért születtem le hogy kinyírjam őt. Nem tudok vele normálisan beszélni erről. Szakemberek szerint és Freud tanulmányaim szerint a bélgondjaim anyámmal való kapcsolatomra vezethető vissza. De mit tegyek? Volt két életmentő műtétem. Minden nap valami belső remegést érzek, minden egyes zörejre. Tudom az lenne a legjobb ha elköltöznék, de pánikbeteg vagyok illetve valami hasonló. Félek egyedül lenni éjjel. Egyszer már majdnem begolyóztam attól hogy egyedül voltam pár óráig mikor anyuék egy találkozóról későn jöttek haza. Már akkori legjobb barátomnak akartam írni - akibe amúgy nagyon beleszerettem - de nem mertem neki írni éjjel, mert azt hiszi hogy szex miatt írok neki, és megvet. Ő volt az első aki rögtön látta hogy mi bajom. Mondta is hogy a szüleim hozzáállása miatt vagyok olyan amilyen. De én nem akartam neki hinni. Pedig igaza volt. Anyukám tele van gyűlölettel, annyira hogy azt már képtelen vagyok leírni. A párkapcsolatom sem úgy alakul ahogy szeretttem volna, de tudom ez rendbe fog jönni, bár olyan helyzetben vagyok hogy nem írhatok annak akit mindenkinél jobban szeretek a világon. Az ő ölelése mindig egy páncéllal vértezett fel, feltöltötte a lelkem szeretettel. Most a helyi Krisna központba járok, nem Somogyvámosra de néha oda is. Az első közösség amit szeretek. És ahol befogadnak úgy amilyen vagyok. És bízom abban hogy akit szeretek, és akire mindennap gondolok évek óta, hogy boldog leszek vele. Ez éltet, mert amúgy már sokszor megfordult a fejemben hogy nem kell az élet. De aztán rájöttem neki még szüksége van rám, és nekem is őrá! Még boldoggá szeretném tenni.

Köszönöm, hogy megoszthattam veletek: TinaMarcsi [ 2010-07-21 10:27 ]

Sziasztok!

Szeretnék egy transzlégzésen résztvenni. Tudja valaki,hol és mikor lehetne?vagyok aki vagyok [ 2010-07-09 22:36 ]

Sziasztok!

Blogot írok, sok mindenben hasonlóképpen gondolkodom mint Osho...

http://batorsagutja.blogspot.com/

Üdvözlettel

vagyok aki vagyoko [ 2010-02-26 00:13 ]

info@osho.hurush [ 2010-02-17 11:51 ]

Sziasztok!
Tudja valaki a honlap készítőjének elérhetőségét?
KöszInvi [ 2010-01-24 14:07 ]

SZedjétek le a ködfátylat szemetekről!! osho TÉVÚT!!!! Semmibe veszi az igazságot , saját primitív elméleteit állítja a tiszta szeretet azaz Isten helyébe.
Bölcs tisztánlátást kívánok!yose [ 2009-08-14 10:37 ]

Kedves takeda88!
Az általam megfogalmazott felebaráti szeretet valóban az egyik vallás tanításában szerepel, de szerintem nem kisajátító módon, és nem csak hiten alapul, hanem igenis megtapasztalható bárki számára. És akinek sikerül megtapasztalnia, arról nem tudom elképzelni, hogy ne tartaná követendőnek.
A megtapasztalásnál is van szerepe a hitnek, miszerint elhiszem-e azt, ami velem történik, vagy csak úgy érzem, és hogy a tapasztalásból eredő következtetésem alapját mi szolgáltatja.
Osho vesztének az egyéni érdek elsőbbrendűségét tartottam, ez alapján:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Osho#.C3.89lete_az_Amerikai_Egyes.C3.BClt_.C3.81llamokbancometstar [ 2009-08-13 12:49 ]

sziasztok!

látogassatok el az OSHOKLUBba a networkon !

osho.network.huAron [ 2009-08-12 12:34 ]

Szervusztok ne haragudjatok hogy ide irok, de erdekelne egy olyan emberke aki volt mar penuba a kozpontban, es vannak tapasztalatai mind penzileg, mind pedig utazas meg minden teren. Ha barmilyen tapasztalattal tudnatok segiteni a ferenczaron@yahoo.com cimre irjatok legyszives, KOsoznom szepen...Norbert [ 2009-07-26 18:26 ]

Sziasztok,
várunk mindenkit szeretettel a facebook.com oldalon a Meditálók és önkeresők csoportjába. Programok, fórum, beszélgetések, és egy egyre bővülő csapat őszinte kereső ember.
Szeretetteltakeda88 [ 2009-07-10 18:17 ]

A hiten alapuló felebaráti szeretetet hiába hasonlítod a megtapasztaláson alapuló dolgokhoz....
Az egyiket vagy elhiszed vagy nem, ugye Istennél nincs ilyen, hogy félig meddig vagy lényegében......
A másik pedig arról szól, hogy tapasztalj. gondolkodj és azt hidd el amit magad is megtapasztaltál.
Miből gondolod, h Oshonak \"veszte\" lett?yose [ 2009-06-25 14:31 ]

No, ebből fakad minden önzőség, az egyén, főleg önmagunk magasztalásából. Ez lett Osho veszte is.
\"Senkinek nincs nagyob szeretete annál, aki életét adja felebarátaiért\". Ha Osho tanítása ellenkezik ezzel, akkor ott valami nem stimmel.
Bocsánatot kérek, ha ez a hozzászólás idegen testként kerül ide, de mint mindenki, és is jó szándékból szóltam. Még1x bocs, ha vkit megbántottam ezzel!cometstar [ 2009-06-22 07:06 ]

sziasztok !

jó lenne google csoportot létrehozni és beszélgetni akár live skypeon oshoról , tanításairól , magunkról !

kinek van kedve ? nekem igen :o)

anno [ 2009-06-20 21:19 ]

Osho elgondolkoztató idézetei :

-A keresztények a kollektív értelemre törekszenek!
A mohamedánok egy másik közösséget, a hinduk egy harmadik,és így tovább.

-Chandi Das-nak van egy gyönyörű mondása:
A legmagasabb igazság az az egyéniség, az egyedi ember,
ennél nincs magasabb.

-Ennél semmi nincs ami értékesebb lenne!
Az egyén soha nem lehet eszköze sem
komonizmusnak,
szocializmusnak,
buddhizmusnak,
fasizmusnak ...

-Én nem akarok feláldozni egy egyént sem,
mert az egyénnél nincs magasabb rendű.

-Az én nagyra becsülésem az egyén fölé, apszolút, feltétel nélküli.

Az egyén csak önmagának lehet eszköze!

-Én abban akarok segíteni neked,
abban támogatlak,
hogy önmagad lehess.

attila [ 2009-04-29 11:01 ]

a sziv kapuja nyitva van
ha ugy akarod zard be
valaki ugyis kinyitja ujra
a masik oldalon...Kata [ 2009-03-19 17:39 ]

hello! parom decemberben lesz 30 eves. mivel szereti Oshot, a keleti tanitasokat, kulturat, imad meditalni es es fejleszteni onnmagat ugy gondoltam kerek evfordulojara valami naaagy ajandekkal lepem meg. azt agyaltam ki hogy elkuldenem valami szerzetesi helyre, kolostorba vagy valami ilyesmibe egy ket hetre! szerintem ez lenne elete legszebb ajandeka es biztos vagyok benne hogy rettentoen orulne neki csak az a baj hogy en nem tudom hogy hol lehet ilyen utan erdeklodni. ha valaki tudna segiteni kerem irjon a dejnuska9@gmail.com cimre. koszonom elore is mindenkinek.Szirát [ 2009-03-17 14:45 ]

NEMZETKÖZI MEDITÁCIÓS TÁBOR
DOBOGÓKŐ, 2009. MÁJUS 15-17

Május közepén Osho meditációs tábort tartunk Dobogókőn, a Shaolin faluban. A meditációkat külföldi szakember vezeti. A tábor egyik célja a technikák megismertetése, kipróbálása, illetve maga közös meditáció örömének megélése. A táborba több országból érkeznek, így egy remek lehetőség megtapasztalni a meditáció országhatárokat nem ismerő élményét.


A technikák lényege:
- Alapelvük, hogy a mindennapi feszültségből származó energiát átalakítsuk. A meditáció első felében megpróbálunk megszabadulni a felgyülemlett negatív energiáktól.
- Megfigyeled az érzelmeket, távolról szemléled a gondolatokat, mintha egy külső figyelővé válnál.
- A sokak által várt belső csend nem érhető el úgy, hogy arra próbálod kényszerítni magadat, hogy mozdulatlanul, csendben ülj, miközben rengeteg benned a feszültség. Az aktív meditációk pontosan ezért aktívak: a többféle technika különböző módszerekkel vezeti le, vagy éppen használja fel a feszültséget.
Mi történhet?
- A belső csend, a nyugalmi pont megtalálása
- Az önmegfigyelés művészi szintű elsajátítása, mely egy rendkívül tápláló élmény.
- A test-elme-lélek magasabb fokú harmóniájának elérése - mely valójában egy mélyebb kommunikáció önmagaddal.
- Egy egészségesebb test és egy háborítatlan elmeállapot elérése.


További információ http://osho-meditation.hupont.hu/10/meditacios-tabor
Kapcsolat:
Sw Deva Szirát – email: toscana10@gmail.com
Tel: 30/5792836
G [ 2009-03-14 09:19 ]

http://videa.hu/videok/tudomany-technika/osho-mindig-ma-van-csalad-emberek-fold-ESxhkPdGeZVbnDmBnoname [ 2009-02-24 14:51 ]

toscana10@gmail.com erre a címre írhatnék?noname [ 2009-02-24 14:50 ]

persze értem! tudnánk email címet cserélni valahogy, ahová tudnék írni?mert így én sem tudom elmondaniSzirát [ 2009-02-24 10:29 ]

CSÜTÖRTÖK HELYETT PÉNTEKEN

Az első alkalom utáni pozitív érdeklődés után újra Osho Kundalini meditációt tartok február 27-én, pénteken este 8kor a Világközepe nevű központban (Katona J. 39, a Jászai Mari térnél, kapucsengő:10, I. emelet). Kérlek, amennyiben érdekel, jelezd az érkezésed. A meditáció előtt egy órával már ne egyél, és ha tudsz, hozz szemellenzőt! A terembérlet miatt van anyagi vonzata is: 500 forint!
További információ emailben, vagy telefonon
toscana10@gmail.comSzirát [ 2009-02-23 20:51 ]

én jártas vagyok Osho meditációban, de mivel nem tudom, hogyan válaszoljak Neked, csak itt írok.... amúgy mi a konkrét kérdésed, mi történt? itt nem tudjuk egyébként felvenni egymással a kapcsolatot.noname [ 2009-02-23 16:35 ]

sziasztok

van magyar országon osho központ.kéne beszélnem valakivel aki osho meditációiban jártas mert hosszú éves meditálás után valami félrement,vmit rosszul csináltam,és most úgy néz ki baj van...tudnátok segíteni hogy kihez forduljak?Szirát [ 2009-02-20 18:39 ]

Az első alkalom utáni pozitív érdeklődés után újra Osho Kundalini meditációt tartok február 26-án, csütörtökön este 19.30-kor a Világközepe nevű központban (Katona J. 39, a Jászai Mari térnél, kapucsengő:10, I. emelet). Kérlek, amennyiben érdekel, jelezd az érkezésed. A meditáció előtt egy órával már ne egyél, és ha tudsz, hozz szemellenzőt! A terembérlet miatt van anyagi vonzata is: 500 forint!
További információ emailben, vagy telefonon
toscana10@gmail.com
30/5792836Szirát [ 2009-02-17 11:51 ]

Osho Kundalini meditációt tartok február 19-én, csütörtökön este 19.30-kor a Világközepe nevű központban (Katona J. 39, a Jászai Mari térnél, kapucsengő:10, I. emelet). Kérlek, amennyiben érdekel, jelezd az érkezésed. A meditáció előtt egy órával már ne egyél, és ha tudsz, hozz szemellenzőt! A terembérlet miatt van anyagi vonzata is: 500 forint!
További információ emailben, vagy telefonon
toscana10@gmail.com
30/5792836harbour [ 2009-02-14 01:48 ]

a víz csak vízben leli otthonát..Csizmadia Sándor [ 2009-01-17 19:19 ]

Sziasztok!


Régen jivan csinálta az osho.hu - t.

Ennek az oldalnak MOST van köze Jivanhoz?

Vannak még Osho Meditációs táborok Piliscsabán,

és ha igen, mikor?

ha van, légyszi vegyetek már fel a levelező listátokra.

köszi szépen.

Sziasztok!

XCsizike ;-)

Csizmadia Sándor kecskemétről ;-)G [ 2008-12-29 09:47 ]

OSHO LIVE

http://picasaweb.google.hu/gsmart1973/GLIVEMIXDOWNLOADFREEGSmart#
(mindent egybe kell bemásolni, ha véletlen nem menne...)

Elözö hiba forrás:
http://rapidshare.com/files/164870857/01-Osho_Mindig_ma_van_1.a vi.html

avi --- (egybe kell bemásolni és menni fog)Jeanmitchel [ 2008-12-16 17:05 ]

Kedves Látogatók!
Az oldal ebben a formában hamarosan megszűnik, nagyon jó volt Veletek! ;)Káli [ 2008-12-14 12:50 ]

Nagyon szépbomba [ 2008-12-08 12:30 ]

nem tok letolteni sehonnan 1 magyar szin kront se... adjatok 1 linket !G [ 2008-12-03 10:01 ]

OSHO is olyan mint TE vagy,
csak még EGOista vagy:-)

Magyar szinkronnal!
Letöltés INGYENES!

Osho-Mindig ma van 1

http://rapidshare.com/files/164870857/01-Osho_Mindig_ma_van_1.a vi.html

Üdv.
Gszabid [ 2008-12-02 09:27 ]

ki vagy te hogy lemondj vagy ne mondj le valamirolszabid [ 2008-12-01 08:44 ]

ha usznod kell,küzdesz az árral,ez fáraszto,de e küzdelemtől erősödik az egod.elöb utobb kifáradsz és elvisz a folyam!

A magány a másik hiánya. Az egyedüllét viszont önmagunk jelenléte. Annyira szétárad a jelenléted, hogy betöltheted vele az egész világegyetemet, és másra nincs szükségedszabid [ 2008-12-01 08:41 ]

a sorsod legyen a célod!minden pillanat maga az élet, minden pillanat a célbaérés pillanata!!!!!!deak szabolcs [ 2008-11-30 12:23 ]

ez jooooooooooHektor [ 2008-11-11 18:21 ]

Sziasztok, szép tényleg itt minden tiszta!Kiki [ 2008-11-09 14:31 ]

Ajánlom mindenkinek a következőt:
http://home.att.net/~meditation/Osho.htmlArun Nectar [ 2008-11-05 01:30 ]

Sziasztok! Gyönyörű az oldal, ti teszitek azzá, mert látogatjátok, az oldal és a ti ragyogásotok megmutatkozik egységes szépségében. Hasznos dolog ez. Kellemes böngészést és végtelenül sok örök kifejezhetetlen boldogságot kívánok mindenkinek! Puszilok mindenkit!
Namaste!Livi [ 2008-11-03 20:42 ]

Sziasztok, ki csinálja ezt a lapot? mert pont olyan amilyennek szerettem volna látni! ne rontsátok el ez így tökéletes csak a változás az állandórobi [ 2008-11-02 20:58 ]

remek oldal!
én hiába olvasom , nem tudom felfogni hogyan maradjak SZEMTANU a gondolatoknál... hehh! amikor meg elfut egy-egy gondolat ,akkor utána jövök rá hogy nem néztem végig , hanem azonosultam vele..egyből!

Jeanmitchel [ 2008-10-26 18:25 ]

Köszönöm a szép szavakat! Segítsetek abban, hogy mit szeretnétek látni az oldalon, mert ötlet van és általatok Inspiráció is akad :)samas [ 2008-10-26 17:49 ]

gyerekek nekem Osho maga a csoda !!! könyveit olvasva a lelkem olyan csodákat élt meg, hogy csúcs . igaz amikor elkezdtem olvasni először úgytünt, hogy nem értem, csak akkor jöttemrá, hogy ésszel akartam meg érteni, sjött a nagy áttörés a lelkem kezdte érteni, s az élménytől , bizony nem szégyelem sírva fakadtam.... nagy élmény vólt számomra. csodálom ezt az embert. sok szeretetet küldök mindenkinek,és örülök, hogy erre az oldalra rátaláltam.tibor [ 2008-10-26 14:38 ]

sziasztok!

nincs szo amivel ki tudnam fejezni milyen nagyszeru oldalt alkotatok,tovabbi sok sikert kivanok neketek
!Kacor [ 2008-10-24 09:32 ]

Sziasztok! Nagyon tetszik az oldal,további sok sikert kivánok a készitöknek és a rajongoknak egyaránt! Lenne egy kérdésem : Olyan Osho videókat keresek ahol Osho tart előadásokat.Csak szinkronos vagy narrátoros változat érdekel.Hol találok rá? Mielöbbi választ várok,fontos lenne! Elöre is köszi: /Kacor/
bulcsú [ 2008-10-16 19:23 ]

Jó most, itt lenni ,veletek..G [ 2008-10-06 18:53 ]

Örülök hogy megszületett ez az oldal!

MÁR VÁRTAM.....

Szerintem várható volt, hiszen az ember egy kreatív lény,
és Osho hatása által született meg az INTERNET és a CNN.
Ö mondta hogy csak egy fontos dolog van:

"AZ INFORMÁCIÓ"

Mire tanit Osho és a többi felébredt emberek, misztikusok?

Nézz a szemeddel,
Hallgass a füleddel,
Figyelj a tudatoddal,
Vigyázz a vágyaidra,
Értelmezd az álmaidat,
Ismerd ÖN magadat.
Mindig ÖN magadból indulj ki,
Élj a mában.

Utána te is azzá válsz,
akiből csak egy van,
és soha többé nem lesz másik olyan emberi lény,
aki te vagy.

Ne keverjük össze a hasonlóságot, az azonossággal.

A természet soha nem ismétli önmagát,
csak az ember tud futó szalagon sorozatban gyártani.

Itt jön a probléma:
Az ELME, más szóval az agyad,
a megszokásokon alapszik,
és minden ami új,
ellene van.

A szív útja pont az ellenkező irányba halad,
hiszen ha éreztél igazi szeretetet, igazi szerelmet,
ott megtapasztalhattad ahogyan eltűntek a határaid,
és és tiéd tett a világ.

Ezt azt jeleni, hogy mindig lesz ellentét,
hiszen ami létezik és valós,
annak kell lennie ellentétnek is:
Yin-Yang

Yin:
ELME - BIO COMPUTER - számító
Ismertető jele: NEM NEM NEM

Yang:
SZÍV - FOLYÓ, ÁRAMLÁS, VÉGTELEN - érezhető -
Ismertető jele:IGEN IGEN IGEN

Mindenkinek NAGY felfedezést KÍVÁNOK:
BELÜL KERESD,
ÉS MEGTALÁLOD!

Ne feled, nincs titok, csak felfedezés!

Üdv!
Gbonczidai [ 2008-10-04 19:25 ]

1 értelmes oldalJm [ 2008-09-10 04:52 ]

Valaki megkérdezte Zenerin mestert, hogy mit csinál a tanítványokkal, ő azt felelte:

-Hogy mit csinálok? Semmit.

De a kérdező tovább érdeklődött:

-De hát annyi minden történik körülötted, valamit biztosan csinálsz.

-Csak ülök csendesen - felelte Zenerin -, nem csinálok semmit, a tavasz eljön, és a fű nő magától.

Ez az amit egy mester tesz: csendben ül, nem csinál semmit, várja a megfelelő pillanatot, várja a tavaszt.

Amikor a tanítvány találkozik a mesterrel, egyszerre kitavaszodik. A tavasz beköszönt, és a fű nő magától. Mindig így történik. A mester egyszerűen csak ül, és nem csinál semmit, a tanítvány pedig várja, hogy a mester tegyen valamit. Aztán egyszer csak eljön a tavasz. És abban a pillanatban, hogy találkoznak, a fű nő magától.

Valójában az igazság egyszerűen csak megtörténik, az embernek csak engednie kell. Közvetlenül semmit sem tehetsz, csak engedheted, hogy megtörténjen...

Ha megfigyeled a saját életedet, észreveszed, hogy mennyi minden történik meg, anélkül, hogy bármit is tennél. Mit teszel, ha szerelmes leszel? A fű nő magától. Egyszerre tavasz lesz, és valami kivirágzik benned valakiért - szerelmes vagy. És mit tettél? Ez az amiért az emberek annyira félnek a szerelemtől - mert magától történik, nem tudod befolyásolni, nem tudod ellenőrizni... elveszítetted a kontrollt önmagad felett - az élet vette át az irányítást.
harbour [ 2008-08-27 12:22 ]

ültess szeretet rózsáiból egy párat, hogy egy nap ezekből vághass majd bátrant. S ez nem hervad el, s a földből ki nem szárad. CsóókVera [ 2008-08-16 20:45 ]

Háj!! "Véletlenül" ide keveredtem.. és örülök, hogy van végre magyar osho oldal. Na most meg is nézem... :-) Csak gondoltam előbb írok ide.IldikĂł [ 2008-07-11 16:47 ]

Köszönet ezért az oldalért! Osho Meditácios könyve alapján tanultam a medatálást! Ami sok mindenen át segítet! Sok könyvét olvastam már,ami sok segítséget nyujtot mint Önmagam,mint Mások megismerésében!Bandi [ 2008-06-09 09:01 ]

Sziasztok!

Nagyon örülök hogy végre elkészült ez az oldal további sok sikereket a fejlesztésben nagyon király már most!Afra [ 2008-05-30 12:21 ]

Szia! Nagyon megérintett az oldal, különösen,mert az itt található idézetek,szinte egytől egyig az én kedvenc idézeteim is.. mintha az én szivem kis darabjaiból lennének..:)
mintha most kilopták volna onnan.. de nem baj,jó cét szolgál, igy odaadom... ;)
ezért is fogad el tölem az "ajtó"d-hoz a "kulcs"omat ;

"A kulcs, amit tőlem kaptál: nem az igazi kulcs. Mert az igazi kulcsot nem lehet odaadni. Azt neked kell megtalálnod, meg kell érte dolgoznod.
Minden kulcs rossz. Mert a zár a tied. Hogy kaphatnád meg hozzá a kulcsot valaki mástól? Te magad vagy a zár! Neked kell megalkotnod magadban a kulcsot, mint ahogy megalkottad a zárat is.
És ha egyszer megalkottad a kulcsot - a zár egyszerűen eltűnik. A kulcs nem nyitja ki a zárat, a kulcs sohasem találkozik a zárral. "

További sok sikert! :)
Peti [ 2008-05-29 14:21 ]

Szia! Nagyon tetszik az oldal, széles látókör felé irányítja az olvasót!!!GRATULÁLOK, további Minden jót!AUM...:)Maresz [ 2008-05-27 19:17 ]

Sziasztok! Csatlakozom zsoro-hoz, tényleg szuper, hogy megcsináltátok!!!Jeanmitchel [ 2008-05-21 23:16 ]

Köszönöm szépen a szép szavakat!zsoro [ 2008-05-21 18:05 ]

Sziasztok,
hihetetlen boldogság, hogy megcsinálta valaki.
Elárulnátok, hogy ki van az egész megszervezés mögött.
Merre vagytok, miben lehetne támogatni?
tv [ 2008-05-20 11:59 ]

Valóban szuper az oldal, végre elindultzyyx [ 2008-05-19 16:17 ]

Nagyon jol sikerult az oldal :)Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!