Bejelentéswww.osho.hu
' Osho sohasem született, sohasem halt meg, csupán látogatást tett a Föld bolygón ' चन्द्र मोहन जैन

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Keresés a honlaponTIBETI ASZTROLÓGIA

A tibeti asztrológia az ókori buddhista kultúrában gyökerezik, a VII. századi Indiából. Az ősi buddhizmus tanítása szerint a karma a történések hatásainak erkölcsi törvénye.

A történés egy adott pillanatban összegződő számtalan egyesült oknak az eredménye. A karma mindig valamilyen aktivitás közben illetve eredménye képen jön létre: minden tett és cselekedet, akár kicsi akár nagy, létrehozza a tett elkövetőjének jövőjét. Azaz: amit ma cselekszünk, az lesz a holnapunk. Amit tettünk, és amit jelen pillanatban teszünk mindenféleképpen összefüggenek egymással, éppen ezért a mi választásunk a lehető legjobban dönteni tetteinket illetően.

A buddhizmus szerint, a karmának ez az okozati törvénye áthatja egész létünket.


Ugyanakkor semmi sem véglegesen elrendelt az életünkben, rendelkezünk bizonyos szabadsággal, és bármilyenek is a körülményeink, mindig állnak előttünk választási lehetőségek. Végeredményben egy útikönyvet olvashatunk itt, többféle útvonal közül választhatunk, melyek nehézsége és meredeksége eltérő. A tibeti asztrológia célja az, hogy segítsen nekünk a helyes utat választani, a számunkra legjobb irányba fordulni az útelágazásokban, és ezáltal képessé tesz minket arra, hogy tudatosabban éljük meg sorsunkat.


A tibeti asztrológia négy tudományból áll össze: a bön vallásból, a kínai és az indiai asztrológiából, valamint a buddhista Kalacakra Tantrából.

A tibetiek életében mindig is fontos szerepet töltött be az asztrológia, ami életük minden területét áthatotta. Gyermek születésnél a láma, aki egyben asztrológus is, elkészítette a baba horoszkópját, és ez alapján összeállította a személyre szabott szertartásokat, hogy kiküszöböljék a negatív hatásokat. Később a fiatal párok horoszkópját összevetette, és csak azután döntött, arról, hogy összeházasodhatnak vagy sem. Ha pedig meghalt valaki, akkor horoszkópja alapján rendelkezett a temetés menetéről, amit szigorúan be is tartottak, mert úgy hitték, ha figyelmem kívül hagyják az utasításokat, bajt hoz az egész családra.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!